E да ама не малко. бе6е попила водичката ,от радиатор4ето на парното и от една скоба при термостата ,сипнах води4ка явно предишния път не сам видял казан4ето добре(в тъмното),така 4е няма да е в коша щото си работи,но проблема с радиатор4ето остава засега ,ще има велигденско по4иставане "The Soon".
Известие
Collapse
No announcement yet.
След 3 години ...
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от staiger Покажи съобщение
Опа май човека със снимките беше MrX ,хайде де колеги дайте малко картинки тукаLast edited by MrX; d.m.y г., 09:46.
Comment
-
А сега де ,колега mordohy моля покажи по-точни описания ,скици (чертежчета нещо,размери) на стойките които си преправял и другите неща ,4е само с ориентиране си е загуба на време и нерви.Защо трябва да се губи излишно време когато вече някой го е направил ?Ако съдбата ти обърне гръб-изчакай я да се наведе.....
Звукът може да бъде
описан само така: представи си смесица от бръмченето на Nascar-Chevys и пакистанска свиня-майка
Comment
-
Първоначално публикувано от staiger Покажи съобщениеА сега де ,колега mordohy моля покажи по-точни описания ,скици (чертежчета нещо,размери) на стойките които си преправял и другите неща ,4е само с ориентиране си е загуба на време и нерви.Защо трябва да се губи излишно време когато вече някой го е направил ?Last edited by MrX; d.m.y г., 10:45.
Comment
-
Ясно ,но неможе ли да се направи направо една шайба на струг или някаква фтулка , така или иначе имаш вече този алтернатор.Ако съдбата ти обърне гръб-изчакай я да се наведе.....
Звукът може да бъде
описан само така: представи си смесица от бръмченето на Nascar-Chevys и пакистанска свиня-майка
Comment
-
Колега преди 2 часа проверих в един магзаин за алтернатори и стартери на Сливница и Раковска рециклиран алтернатор за 146/6 1.7 16V с 6 месеца гаранция 180-220 лв.
Минавах там и реших да питам ,някаде със сигурност ги има по-евтини .Ако съдбата ти обърне гръб-изчакай я да се наведе.....
Звукът може да бъде
Comment
-
много пари бе, то рециклирането си е смяна на 2 лагера и едни четки. тука има как се рециклира алтернатор на 33-ка.
http://www.alfa-restoration.co.uk/al...or_rebuild.htmточка
Comment
-
Никой не каза дали може да се рециклира някак радиаторче за парното ,със смяна е ясно ако си намериш ново перфектно ,ама ако няма какво прайме.
Подлежи ли на разглобяване -ремонт- сглобяване,като ги гледам на картинките са хванати двата страни4ни панела за някаква пласмаса и явно от там протича или около захващането на тръбичките към тия страничните стени.Освен да изгният примерно или от вибрациите споките или уплътнения някави там да се прецакат , механично трудно ще се повреди ,все пак е в кутия,там хамали няма да блъскат??????? Общо взето съм решил да го извадя това радиатор4е пък каквото дойде после.Ако не се справя, ще го нося в Благоевград има един човек който само с това се занимава ако може да помогне,ама са по празниците де ще го търся незнам.Last edited by staiger; d.m.y г., 15:56.Ако съдбата ти обърне гръб-изчакай я да се наведе.....
Звукът може да бъде
Comment
-
Разглобява се ама е голяма 4икия.Имам едно в4ера го разглобих ако си заинтересован ще ти го дам,но трябва да побързаш защото един приятел ми го иска да си го сложи на астрата ако може да го преправи някак си,което не виждам как ще стане,но негова си работа.вече без Алфа,но да видим до кога!
Comment
-
-
Ей, сега ви засекох, какви ги дробите!
Адаша е пропуснал нещо, щото при мене всичко си е ОК.Явно е с подложните шайби.Там на магия стават.Дал съм му динамо, което става и работи, а и съосието е изпробвано!Просто трябва да се катеря по калдаръма към гаража му!Въпросното динамо от лада и на 145/6 е абсолютно същото!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Христос воскресе!!!
Колеги ,благодарение на бързата реакция на колегата sciiv ,Алфата ми ве4е е със сменено радиаторче на парното старото беше протекло,голям чанч беше ама го направих за 5 часа като най-много време загубих да изкарам кутията на вентилацията че някой е барникал там и много яко се беше изакал на болтовете.
Установих,че Жилото(стоманения тел) за клапите ,които управляват въздуха отвън и циркулация в купето е скъсано.След ревизия, измиване ,смазване и всичко необходимо сглобих всичко и сега е 6+,с изключение на това жило,но може да се оправи макар и трудно и без да се сваля кутията .просто трябва да намеря такъв тел и да го прокарам ,стария го има за мостра и дължина.
И малко снимки.Last edited by staiger; d.m.y г., 22:26.Ако съдбата ти обърне гръб-изчакай я да се наведе.....
Звукът може да бъде
Comment
-
Снимки ,хубаво е да има стара къща,с голям двор за работен терен и чист въздух с елементи на
Обаче колеги установих че трябва да се сменят всички тръбички по спирачната система защото ми се виждат много ръждиви и също кантарното устройство (разпределителя)нещо е лекувано затова явно не са ми добри спирачките и замалко вчера щях да се наредя до колегите mordohy и колегата с изгорялата Алфа.Един идиот ме засече много мръсно ,но за късмет успях да спра някак и се разминах с уплаха само ,а онова келеменце му отпраха един хубав акт ,защото след мен идваше патрулка.
Та някои да знае дали се продават и къде мога да ги намеря,и /или дали може някаде да ги изработят въпросните тръбички.Last edited by staiger; d.m.y г., 22:27.Ако съдбата ти обърне гръб-изчакай я да се наведе.....
Звукът може да бъде
Comment
Comment